Translate

sâmbătă, 19 mai 2012

Dar tu ce scop ai ?

Oamenii .Uneori mă întreb de ce a decis Dumnezeu să fiu om ? De ce nu o pasăre ?Un obiect ?Un element sau o soluţie ?
De ce anume om ? Poate am o misiune pe Pămînt ,poate am de făcut ceva important.Ceva ce încă nu am găsit.
Fiecare dintre noi se naşte cu un scop ,dar dacă pe parcursul anilor nu-ţi dai seama de acest scop ,înseamnă că trebuie să găseşti ceva bun în tine pe care să începi să perfecţionezi şi cu timpul să poţi să fii cineva !
Eu încă nu mi-am găsit vocaţia...scopul.Nu ştiu la ce aş fi bună în viaţă.
Mulţi îmi spun că m-aş potrivi foarte bine în jurnalistică .Alţii mă văd ca medic.Ceilalţi ca pe vre-o avocată.Dar eu nu mă văd nicicum.Nu ştiu ce îmi place.De fapt ,am ceva idei.Îmi place mult să studiez omul.În principiu,psihologia omului e ceva ce nu mă plictiseşte niciodată.
De exemplu ,cînd stau în cafenea singură şi beau cafea ,încerc să-mi dau seama ce e-n mintea fiecăruia.Ce înseamnă toate gesturile acestuia sau ce se întîmplă în general în viaţa acelui individ.Normal că presupuneri am , şi nu puţine...dar cine ştie dacă sunt adevărate ? 
La discuţiile lungi pe care le am cu prietenii , încerc să fiu un bun ascultător şi sfetnic.Încerc să dau un sfat bun,să fiu de folos.Şi odată un prieten chiar mi-a zis că cea mai mare încredere o are în mine.Asta mi-a trezit un fel de motivaţie în mine de a nu înceta să studiez oamenii.Îmi place să ascult noi poveşti ...noi "cazuri" -să zicem aşa.Pot deosebi povestirile prietenilor ,le pot compara şi -mi pot da seama ce sfat ar fi cel mai bun.
Hmm.Nu ştiu .Niciodată nu m-am simţit medic.Cînd eram mică îmi plăcea să analizez animalele.Toate pe care le găseam .Le luam acasă într-o cameră de la bunica mai mică -pe care o numeam laborator şi mă făceam că studiez.Odată chiar am ajutat o vrăbiuţă să se pună pe picioare-că era şchioapă.Deci ,mai mult un fel de "veterinar".Însă bunica mi-a zis că am în mîini ceva puternic .Un fel de leacuri.Şi chiar cînd cineva se simte rău ,dacă umblu cu mîinile peste el puţin -trece.Dar medic-medic nu mă văd.
Avocată - nu neg că-mi place.Îmi place deoarece aici intră şi psihologia...tot trebuie de analizat cazuri diferite,doar că trebuie să afli numaidecît adevărul.Mi-ar plăcea.
Jurnalistă - e ceea spre ce tind acum.Îmi place să mă bag peste tot pînă nu aflu ceea ce-mi trebuieşte.Nu pot sta calmă dacă nu găsesc ceea ce atîta caut.Mă pot şi băga în diferite cluburi de oameni ,numai pentru a afla ce-mi trebuieşte.
Mai am de meditat asupra mea....
Dar tu ,tu ce vocaţie crezi că ai ? Ce scop ?

5 comentarii:

  1. Eu? Ce vocatie am?
    Visul meu de mica a fost sa fiu un designer cunoscut. Vroiam ca hainele mele sa fie purtate cu placere de oamenii normali si poate chiar si de celebritati. De asemenea, imi gasesc linistea in spatele aparatului de fotografiat.
    Acum..nu stiu ce vreau..Parca actoria imi face cu ochiul..Sunt nehotarata, insa..
    in prinicipal vreau sa traiesc. pe bune. sa ma bucur de fiecare moment. rau, bun, sa-l traiesc,sa-l simt din plin..
    imi place blogul tau. ^^

    RăspundețiȘtergere
  2. îţi doresc succes , cu siguranţă o să reuşeşti .
    chiar îţi place ? e abia la început... caut idei pentru postări ...mulţumesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. da, este foarte dragut pentru inceput :)

    RăspundețiȘtergere