Translate

joi, 31 mai 2012

Ultimul sunet !

Nici nu îmi vine să cred că e deja 31 mai .Parcă mai ieri eram la tabără vara şi acum deja un an şi ceva a trecut.
Am fost astăzi la şcoală ,chiar dacă nu era obligatoriu,căci sunt clasa a 10-a , dar acest ultim sunet era pentru cei de a 9-a si a 12-a ,care deja pleacă sau mai bine zis - li se deschid noi căi în viaţă.Ei sunt cei care decid ce fac mai departe ,aşa cum am făcut-o eu anul trecut.
Toţi erau frumos îmbrăcaţi ,unele fete chiar au întrecut măsura şi nu doar cu îmbrăcămintea ,ci şi cu machiajul excesiv.Toţi cu flori ..aici emoţii ,acolo emoţii .Şi lacrimi .Căci aceste despărţiri dor.Ce am văzut eu acolo ?
Am văzut cum băiatul de clasa a 12-a de care mi-a plăcut un an de zile ,a dansat cu altcineva.Mi-am dat seama că el pleacă ,dar eu rămîn.Cel mai tare m-a durut să ştiu că în tot acest an el nu mi-a atras nici un gram de atenţie.Dar cred că e mai bine că pleacă.Astfel , o să mă pot resemna că l-am pierdut ,cu toată durerea în suflet.
Această vară o să duc lipsa dirigintei mele,pe care o respect mult,colegilor mei- chiar şi celor pe care nu prea îi am la suflet ,copiilor pe care-i vedeam trecînd prin şcoală ,chiar dacă nu îi cunosc...chipurile lor mi s-au întipărit.
O să-mi fie dor şi de doamna servitoare care bătea în uşă cu cinci minute înainte de a se sfîrşi lecţia ,pentru a face ordine.Şi de bufetul şcolii şi doamnele ce ne serveau.
O să-mi fie dor de sălile de clasă ,unele mai plăcute ,altele mai puţin.
În general , o să-mi fie dor...căci această şcoală e a doua mea casă .
Acest Ultim Sunet m-a determinat să încerc să fiu un om mai bun , o fată mai puţin naivă ,care să se îndrăgostească de  persoana potrivită şi nu de altcineva.
Dar tu cu ce impresii ai rămas despre Ultimul Sunet ?

2 comentarii: